Tudja meg a furunkulus valódi, lelki okait!

10219
HOZZÁSZÓLÁS:

furunkulusA furunkulus a bőr gennyes gyulladásával és tályogképződéssel járó, rendkívül fájdalmas elváltozása, ami egy mélyebbről induló szőrtüszőgyulladásnak vagy egy pattanás súlyosabbra fordulásának a következménye. Konkrét okozója a Staphylococcus nevezetű gennykeltő baktérium.

Az igen kellemetlen elváltozás a cukorbetegek körében gyakrabban fordul elő. Kialakulása néhány napig is eltarthat, első figyelmeztető jele lehet a lencsényi nagyságú, vöröses elszíneződés megjelenése. Majd ezek után hamarosan kiemelkedik a bőrből, és egyre tömörebb, vörösebb és egyben fájdalmasabb lesz. Akkor fejlett ki teljesen, amikor a közepén jól kivehetően megjelenik egxy sárgás, gennyes folt, mely kúp lakban kiemelkedik. Ezek után rövid időn belül magától ki szokott fakadni, de ha ez mégsem történne meg, akkor meg kell nyitni, hogy kiürülhessen belőle a felhalmozódott genny, ami elengedhetetlen a gyógyulásához.

Akár egyszerre több furunkulus is összeolvadhat, melynek az eredménye egy nagyobb gyulladt bőrfelület. Ezt a jelenséget karbunkulusnak nevezzük. a szemhéj felső részén kialakult kelést pedig árpaként is szokták emlegetni.

De mi áll valójában a hátterében, mi okozza pontosan?

A furunkuls mögött, mint minden más betegség, elváltozás esetén valamilyen lelki ok, gond húzódik meg. Éppen ezért annak érdekében, hogy sikeresen és teljes mértékben gyógyíthassuk és megelőzhessük a későbbi kialakulását, jól tesszük, ha mélyen magunkba nézünk.

Könnyedén ráeszmélőhetünk ekkor, hogy esetleg valami, illetve valaki megmérgezi az életünket. Azonban gyakran elfojtjuk a bennünk lakozó szorongást és feszültséget, viszont ezeknek valahol  a felszínre kell törniük, esetünkben a kelések képében fognak megjelenni.

S mivel a furunkulus a bőrön alakul ki, ezért utalhat ara is, hogy egy számunkra fontos, szeretett személytől meg kellett válnunk, és emiatt alakul ki bennünk a düh érzése.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy pontosan hol alakult ki a testünkön a furunkulus, mivel pontosan utalhat rá, hogy konkrétan milyen okból alakult ki bennünk ez a magunkba zárt düh.

Ha például a családi életünk vagy a párkapcsolatunk kapcsán érezzük, akkor jó eséllyel fog a bal vállunkon megjelenni a fájdalmas kelés. Lehet, hogy úgy gondoljuk, a családtagjaink vagy éppen a párunk sok mindenben nem tesz meg mindent, és így a mi vállunkra nehezedik számos gond és probléma.

A megoldás mindenképpen abban rejlik, hogy igyekezzünk szabadjára engedni a dühünket, mert ahogy a harag esetében is igaz, ez csak és kizárólag minket mérgez, nekünk árt.

Ha ez az elengedés a nehezünkre esik, és sehogy sem tudunk vele megbirkózni, akkor kérjük szakember segítségét, mert nem csupán bőreltávozásokat, hanem annál súlyosabb problémákat is képes létrehozni a fizikai testünkben.

10219
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

38794

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]